Op vrijdag 09 september 2016 om 20u30 had de officiële vooropening plaats van de 18de editie van de Kasseifeesten Zegelsem. Dat gebeurde in de Kerk, waar ook de onderscheiden tentoonstellingen waren opgesteld.

In aanwezigheid van enkele lokale personaliteiten, de exposerende kunstenaars, een aantal andere genodigden en de pers beschreef Bert Broos, voorzitter van de inrichtende Gezinsbond “In de Rand”, het programma van de avond alsook van de feesten van 18 september.

 

Als voornaamste en bindende act was er het optreden van de Crystal Heath Creation. Sofie en Marianne brachten met hun subtiele klanken van kristallen gefluister en zang, de genodigden “in een Universum van Vreugde, Passie en Genade naar het hart van hun eigen Zijn”. Zij werden daarbij begeleid door de sierlijke en sensuele dansbewegingen van Annick Van heule.

 

 

 

 

Bert interviewde ook twee leden van de NSB (Nationale Strijdersbond van België) – afdeling Brakel en Zwalm over hun opzoekingswerk inzake de tijdens de oorlog gevallen bommenwerpers. 

 

Daarbij werd tevens een nieuwe sticker voorgesteld, met verwijzing naar die vliegtuigen, die tijdens de feesten zou worden verkocht ten voordele van het herstel van een oude vlag van de oudstrijders van Zegelsem.

Dan volgde door Ludwig De Temmerman een overzicht met de beschrijving van het werk van de exposerende kunstenaars, waarna het officiële gedeelte werd afgesloten met het knippen van het symbolische lint door de personaliteiten, een rondleiding door de kerk langs de kunstwerken en het heffen van het glas op de goede afloop van de feesten.