Voor het dorp Zegelsem van de gemeente Brakel is telkenjare het derde weekend van september een hoogtepunt. Dit jaar, op zaterdag 17 en zondag 18 september, evenzeer. Voor de 13de maal gingen er de “Kasseifeesten Zegelsem” door die een heel weekend lang de hele dorpskern en zijn bevolking  inpalmden. En die 13de versie was zeker geen ongeluksuitgave.
 
Reeds vele maanden voordien waren door het Comité Kasseifeesten de jaarlijkse voorbereidingen gestart. Heel wat werk aan de winkel maar zoals de vorige jaren werd alles perfect in mekaar gepast en verliepen de feesten dan ook echt rimpelloos. Een bijzonder ruim en gevarieerd programma werd gratis aangeboden aan de massa bezoekers met een waaier aan  activiteiten en optredens. 
 
Ook het mooie weer was van de partij, tegen de verwachtingen in, op één enkele regenbui na. 
 
Veel aankondigingen van de feesten waren niet meer nodig. De feesten zijn in de weide omgeving reeds zeer goed gekend. Toch werden affiches en een aantal folders verspreid en ook in de pers werd gewag gemaakt van de feesten, o.a. in :
- Nieuwsblad.be    
- Marching    
 
En uiteraard stond ook deze website ten volle achter de organisatie.
 
Op zaterdag was er de jubeluitgave (10de maal) van de Kasseidorptocht. De hele dag konden de wandelaars genieten van de prachtige uitzichten en de kuitenbijters van een heel mooi stukje Vlaamse Ardennen. Een goed omkaderde wandeling, hoog gequoteerd door wandelorganisatie Aktivia.
 
Op zondag konden de bezoekers flaneren langs de honderden kraampjes van een “Rommel-, Brocante- en Antiekmarkt, waren heel wat gratis optredens geprogrammeerd, werd heel wat lekkers aangeboden, was er een Gouden Kasseiworp, …
 
En het hele weekend waren verscheidene interessante tentoonstellingen geopend.
 
Het volledig verhaal van dat gebeuren, met bijzonder veel fotomateriaal (vooral van de hand van Johan D’Hondt en Fernand De Tant), vindt U hierna, voor de duidelijkheid opgesplitst in een aantal rubrieken: zie linkerkolom. 
 
Commentaar omtrent de feesten werd o.m.gepubliceerd in de volgende persartikels:
 
Het feestgebeuren werd ook vastgelegd op dvd – film. Die werd geproduceerd door bART Photo (zie www.leierwaarde.net). Indien geïnteresseerd kunt U best contact nemen met voorzitster Ingrid Viane (voor gegevens: klik hier).