De traditie wil dat de Kasseifeesten Zegelsem officieel worden afgesloten met een Gouden Kasseisteenworp.
 
 
 
De zondag om 18u30 is het verzameling geblazen voor de Kerkhofmuur waar bovenaan de verantwoordelijken van het Comité met enkele genodigden, onder wie de burgemeester en een paar schepenen, plaats nemen. 
 
Dit jaar was Marieke Backaert de bijzondere centrale gast. Marieke, inwoonster van Zegelsem, werd  bekroond tot Miss Maxi België 2010, een uitzonderlijke prestatie die niet onopgemerkt kon voorbij gaan. Zij ontving een zilveren kasseisteen van het Comité.
 
 
 
Na een inleidend woordje van Voorzitster Ingrid Viaene werden van op de kerkhofmuur dan de winnaars bekendgemaakt van de tweejaarlijkse wedstrijd “Kasseiwerpen” die in de loop van de dag was doorgegaan. In de vrouwencategorie werd de wedstrijd gewonnen door Laura De Lange uit Zegelsem. Zij wierp de kasseisteen 6,70 m ver. Bij de mannen ging de prijs naar Didier Steenhaut uit Zwalm, voor zijn worp tot 11,70 m. Zij ontvingen beiden een trofee uit de handen van de officiële genodigden.
 
 
 
Toen werd het tijd voor de belangrijkste opdracht: de Gouden Kasseisteenworp. Door de genodigden werden honderden kleine doosjes uitgeworpen over de hoofden van de bezoekers.
In die doosjes bevonden zich snoepjes maar ook bonnetjes voor massa’s prijzen. En de hoofdprijs was een geldprijs van 125 EUR, vergezeld door een trofee, een prachtige Gouden Kasseisteen op een marmeren voetje.
 
  
  
 
 
De hoofdprijs werd gegrepen door Lea Vander Zwalmen uit (Neder-)Brakel. Zij ontving haar trofee en haar prijs uit de handen van Miss Maxi Marieke Backaert. Maar een massa anderen werden beloond. Zij mochten hun prijs afhalen in de bovenzaal van de school. Daar was wel wat aanschuiven voor nodig.
 
   
 
In haar slotwoord dankte de voorzitster van het Comité iedereen die zijn steentje had bijgedragen tot het welslagen van deze 13de editie van de Kasseifeesten Zegelsem en ook alle bezoekers aan de feesten.
 

 
Na de plechtigheid konden de bezoekers nog wat verder genieten van spijs en drank op de speelplaats, op de terrasjes en in de horeca-zaken van het dorp. Daar gingen de feesten nog door tot in de late (of vroege?) uurtjes. 
 

Het was weer heel goed geweest… En nu uitkijken naar het volgend jaar?