Het was de 10de maal dat de Kasseifeesten Zegelsem werden ingestapt met een “Kasseidorptocht” op zaterdag. Vanaf 7u30 tot 15 uur konden de wandelaars zich inschrijven in de basisschool Het Groene Lilare in het dorp voor een prachtige wandeling, in drie lussen van elk 6 km, over landelijke, verharde wegen, langs beekjes, hoeves met idyllische vergezichten en het natuurreservaat ’t Burreken, …door de Vlaamse Ardennen.
 
Voor het parcours van de tocht: klik hier.  
 
Het centrale vertrek- en aankomstpunt van  de drie lussen was de basisschool. 
 
 
  
  
 
Hier was alle accommodatie voorzien: goede informatie, eten en drinken, sanitair, animatie, eerste hulp, enz. 
 
   
   
 
Langs het parcours bevonden zich bovendien een drietal stands met gratis bevoorrading van drank en degustatie. 
 
  

Op de speelplaats werden de deelnemers ook vergast op live-muziek van Walter De Smet. 
 
  
  
 
Niet te verwonderen dat de Kasseidorptocht reeds jaren wordt erkend door de wandelorganisatie Aktivia als een driesterrentocht. 
 
393 wandelaars waren aanwezig, waarvan 322 als lid van een wandelclub en 71 als niet-lid. Het was opnieuw, voor de tiende maal (op tien), dat Egmont Zottegem deelnam met het hoogste aantal wandelaars (105). Die wandelclub ontving dus meer dan verdiend, niet alleen een medaille als winnaar van deze editie van de tocht maar tevens een zilveren kassei omdat ze dat al tien jaar op rij was.
 
Ook een medaille was er voor de vier andere best geklasseerde wandelclubs, nl.
2. De Padstampers Geraardsbergen
3. Rhode
4  Lierde
5. Hanske De Krijger Oudenaarde.
 
 
   
 
Er werd bovendien een medaille toegekend aan de oprichters en organisators van de opeenvolgende tochten: Patrick De Lange en Johan Coessens, die door voorzitster Ingrid Viaene werden bedankt en gefeliciteerd voor hun prestaties.