De meeste schilderijen van deze Brakelse kunstschilder werden gebundeld in een handig werkje met als titel: “MET DE OGEN VAN RENE COSIJNS” door Ludwig De Temmerman en te verkrijgen bij de Geschied- en Heemkundige Kring Triverius te Brakel aan 10 euro: 64 blz. en een 60-tal werken in kleur. Een fijne geslaagde uitgave.
 
In de zoektocht naar alle gemaakte werken van deze kunstenaar – die her en der in privé bezit zijn - botsten we op 3 schilderijen met zichten van Zegelsem uit ver vervlogen tijden nl.:  “Rovorstmolen”, “Huisje langs de Hul” en “Zicht op het onderste deel van de Kanakkendries” die we hierbij voorstellen. De beide eerste werken staan afgebeeld in vermelde uitgave. Het derde niet: het was nog niet ontdekt bij het ter perse gaan van de uitgave. Gelukkig konden wij een foto nemen op de tentoonstelling van 31 maart tot 15 april 2012 in de Brakelse Bibliotheek.
 
Niet alleen de kunstliefhebber maar ook wie houdt van nostalgie moet dit boekje zeker in huis halen, het staat bol van de verdwenen huisjes, dreven, panoramische zichten enz. van Nederbrakel en rand-(deel-)gemeenten o.a. naast Zegelsem, ook van Zwalm, Schorisse, Maarke-Kerkem, Vloesberg, Opbrakel, St.-Maria-Oudenhove, Everbeek, en Parike. Misschien vind je ook het hoevetje van je overleden (over)grootouders erin terug? 
 
NB Onder de rubriek NIEUWS op deze website, op datum van 01.04.2012, vindt u nog de aankondiging van de tentoonstelling omtrent René Cosijns.