Zaterdag 19 september 2009 is er de 8e Kasseidorptocht die vertrekt vanuit de plaatselijke basisschool ‘Het Groene Lilare’ in de Teirlinckstraat te Zegelsem. Er zijn 3 lussen voorzien waarvan er één langs de kasseien van de Haaghoek en volledig toegankelijk voor rolwagens, een andere langs de Leberg met zijn Monasterium Mariakluizen en de Perlinkweg met zijn watermolen en een laatste langs het Romans Hof en het natuurreservaat Burreken. De hele namiddag is er doorlopend live muziek op de speelplaats van de school en mogelijkheid tot eten en drinken. Na 17u00 vindt de uitreiking van de trofeeën voor de wandelclubs met de meeste deelnemers plaats.
 
Het hele weekend zowel op zaterdag als zondag zijn er exposities in de kerk en het buurthuis te bewonderen. De kerk wordt aangekleed met patchwork van de leden van Quilting Bee onder leiding van Daniëlla Van Lierde, schilderwerken en kleikunst van Lucie Gosseye, beelhouwwerken en schilderkunst van Freddy Van Steendam en galerij kunstwerken van Els Wenselaers.
 
Het buurthuis wekt de nieuwsgierigheid op met het erotisch getinte zwarte kamertje van Henri Victor Van Der Heiden en een verzameling aan wielerattributen van het Centrum van De Ronde Van Vlaanderen uit Oudenaarde en Eddy Impe. Ook een kunstwerk met het portret van Achiel Buysse naar de hand van Gentil Wierinck en tevens zijn prachtige fiets ontworpen voor het dorp van de Ronde 2009: Wetteren, zijn daar te bezichtigen.
 
Op zondag 20 september 2009 opent het comité de feesten met haar jaarlijkse rommelmarkt. Iedereen kan vanaf 11u00 aperitieven aan onze cava-bar. De 11de editie van de kasseifeesten Zegelsem wordt opgeluisterd door 2 coverbands. Groove Store, een groep met zangeressen uit Showproject opent het podium om 14u00. One Less een mannengroep uit Ieper brengt ons een stevige noot met onder ander muziek van de Rolling Stones. Vanaf 11u00 is er barbecue op de speelplaats van de school en vanaf 13u00 kunnen we genieten van de capriolen van het clowntrio ‘ De dolle 3’. Ook de kinderen van het dorp zullen ons verrassen met een dansje dat ze deze zomer hebben ingeoefend. Rond 16u00 kunnen we zowel de clowns als de kinderen voor een tweede keer aan het werk zien. Alle kinderen kunnen zich laten grimmen op de speelplaats en genieten van het Rovershol.
 
De traditie wil dat tweejaarlijks het Kampioenschap Kasseiwerpen doorgaat. De winnaar en winnares zullen hun prijs in ontvangst mogen nemen net voor de kasseiworp. Als verrassing zullen enkele eregenodigden uit de wielersport rond 18u30 de Gouden kasseiworp voor hun rekening nemen.
 
 
 
Ingrid Viaene
Voorzitter Comité Kasseifeesten