alt

Velen zullen zich de uitzonderlijke verzameling nieuwjaarsbrieven van NELLY HAELTERMAN herinneren, tentoongesteld in het Buurthuis tijdens de Kasseifeesten 2006. Zij oogstte toen enorm veel bijval, zowel bij jong als bij minder jong.  Het was inderdaad een grootse verzameling van 7.000 stuks, beginnende van het jaar 1746 tot heden. Een nostalgische brok geschiedenis want niemand ontsnapte ooit aan het schrijven en voorlezen van één of meerdere van die brieven.

Na vele tentoonstellingen, na meerdere krantenartikels en belangstelling van radio en TV voor haar duizenden nieuwjaarsbrieven werd er heel wat druk uitgeoefend voor het uitgeven van een boek. En …. op 25 oktober 2008 was het zover, het boek lag in de winkel. 216 bladzijden kleurenillustraties en teksten van brieven, een pareltje is het geworden.

Wie de verzameling nieuwjaarsbrieven van Nelly wil koesteren kan haar boek aanschaffen “ NIEUWJAARSBRIEVEN van 1746 tot nu” uitgegeven door Uitgeverij Halewyck en te koop o.a. in De Standaard Boekhandel alsook bij Boekhandel Beatrijs in Oudenaarde. Nelly maakte in haar boek een selectie uit haar immense collectie die nog steeds aangroeit. Wacht niet tot het boek uitgeput is want het zal je misschien berouwen. Prijs 19,95 euro.